Вона вчилася в сусідній школі, і, також як і я, закінчувала одинадцятий клас, може бути, якщо б вона вчилася в нашій школі, і ми спілкувалися б тісніше, такого б ніколи не сталося, але в нашому житті чого тільки не трапляється. Перед випускним батьки купили мені фотик, про який я вже давно мріяв, тому я тягав його всюди з собою і знімав все і всіх, а потім ночами сидів і вчився працювати з цими зображеннями на комп'ютері. Після перших вдалих спроб, я показав свої «творіння» друзям, які потім і розшарпали по всьому двору, що я експериментую з фотографіями. Ось чому в один прекрасний день, вийшовши на вулицю, я зіткнувся зі Славою, яка, як виявилося потім, чекала мене. - Привіт! - Першою привіталася вона. - Привіт! - Чи не закричав я від несподіванки, такого за нею раніше не помічав, вона намагалася не помічати мене, а якщо й помічала, то всі її привітання складалося з стриманого кивка і невеликий посмішки. - Ти поспішаєш? - Усміхнулася вона, розуміючи мій стан. - Ні. - Збрехав я, хоча йшов на зустріч з однокласниками, ми збиралися на озеро. - Хороший брехати, - в її очах блиснуло жаль, - Я хотіла тебе попросити про послугу ... - Не ... Я серйозно не поспішаю ... - Промимрив я. - Я з задоволенням ... - Навіть якщо це займе багато часу? - Недовірливо подивившись мені в очі, запитала вона. - Так, - з готовністю відповів я. - Владе, мені потрібна твоя допомога ... - Почала вона, - Розумієш, мені запропонували піти працювати в модельне агентство, але для цього мені треба зробити протф ... - Вона запнулася. - Портфоліо, - підказав я. - От-от ... - Кивнула вона, - Але я не знаю як це зробити ... Там попросили навіть знімки топлес і в стилі ню ... - На її щоках заграв рум'янець, а очі втупилися в бік, - Допоможи мені, будь ласка! Я так боюся зніматися оголеною при сторонніх ... - А мене ти не стесняешся? - З дуру ляпнув я, переваривши все, що вона мені сказала. - Соромлюся ... - Вона подивилася на мене благально, - Але ти ж не чужий, я тебе вже давно знаю. - Добре, але як ти собі це уявляєш? - Зовсім не уявляючи собі як це повинно бути, запитав я. - Ну, звичайні знімки і навіть топлес, можна зняти на вулиці ... Припустимо в гаю, там багато гарних місць, де немає сторонніх очей, а ню? Я не знаю ... - У мене бабуся постійно вдома, - часто закліпала вона своїми очима, - А у тебе не можна? А то мені завтра вже потрібно з цим Профт ... Чорт, як його! Портфоліо - бути в агентстві ... - У мене можна, звісно ... - Повільно відповів я, прікідівая, як краще це зробити, і швидко знайшов вихід з цієї ситуації, продовжив, - У мене в кімнаті стоїть диван, а за ним абсолютно чиста бежева стіна ... Ми відсунемо диван ... І якраз на тлі стіни зробимо знімки, щоб до кадрі не було нічого зайвого ... - Ти супер! - Радісно заплескала вона, - Я готова, коли почнемо? - Так, - швидко прокручуючи в голові, як усі встигнути, - У нас є дві години на вуличну зйомку дівочі голі цицьки дівки, а після того, як предки звалять на дачу, квартира в нашому розпорядженні ... - Ти хочеш сказати, що ми зараз підемо в ліс? - З нетерпінням запитала вона, і після того як я ствердно кивнув, вона продовжила, - Що мені для цього потрібно? - Ну, це вже вирішувати тобі. - Відповів я, - Ну, який-небудь гарний сарафан, може бути ще щось ... і купальник!? - Добре, я вирішу ... - Вже зібрано відповіла вона, - Значить так! Зустрічаємося через десять хвилин за будинком, - і швидко попрямувала у бік свого будинку. Вона з'явилася як грім серед ясного неба, я навіть трохи розгубився.